Zoli Ázsiában

Zoli Ázsiában

Éjszakai hajóút Chumphonba, minibusz Bangkokig, Khaosan Road, szállás, városnézés

2018. december 14. - Zolek81

cover_15.jpg

Ko Tao-n több utazó is mesélte hogy létezik egy éjszakai hajó Chumphonba viszonylag olcsón ami hajnalban köt ki és a kikötőből minibusz visz Bangkokba, több utazási irodánál is találtam rá jegyet (900-1000 BAHT körül árulják, kb. 8-9.000 forint) és az egyik pont a Khaosan Road-ra megy ahol a bangkoki szállásom lesz úgyhogy gondoltam ilyen még nem volt, hajrá  :)

Amikor az utazási irodában mondták hogy a hajó 23.00-kor indul de már 21.00-tól be lehet csekkolni és ágyat választani felcsillant a szemem hogy biztos kajütök lesznek aztán jött a valóság: egy átalakított komphajó és !!!60!!! ágyas hálóterem mindenféle függöny vagy elválasztás nélkül:

Elsőre poénnak tűnt a helyzet és a rejtői figurák a hajón (ahogy írta egy jóindulatú bíró ránézésre 100-100 évet adna nekik) de aztán a hat órás hánykolódás a hullámokon és az olyan motorzaj mintha egy mosógépbe dugnád a fejed mégsem volt túl pihentető...  mindegy - egyszer túléltem.

A minibusz pontosan várt minket a kikötőben és egy gyors reggeli után (az iroda Chumphoni központjában) indultunk Bangkokba, a 7 órás buszozás nagyon kimerítő (ebből 1,5 óra volt a dugó a körgyűrűnél) úgyhogy ha tehetitek repüljetek Ko Samui-ról vagy Surat Thani-ból, drágább de sokkal gyorsabb.

A busz a Khasoan Road-on tett ki két sarokra a Bálint által javasolt hoteltől, holnaptól egy ismerős-ismerősével találkozom és együtt megyünk Vietnamba :) így viszont hogy ketten fizetjük belefért egy jobb szállás, a Khaosan Palace Hotelnek elég modern és szép szobái vannak + egy menő tetőtéri medencéje:

A Khasoan Road még Pattaya és Phuket után is tudott újat mutatni... ugyanaz a masszázs(tetováló)szalon, étterem,bár, táskás-papucsos árus kavalkád rengeteg street-foodossal és annyi emberrel hogy este 6 után kocsik már be se tudnak hajtani. Iszonyú szagok és zene-dömping (minden bárban más szám üvölt ki az utcára), kínálnak itt nevetőgázt, ping-pong showt, voltam egy egész menő barber shopban (királyul megcsinálták a hajamat és a szakállamat) és tényleg minden szart árulnak amit el lehet képzelni. Ez előnye az ilyen helyeknek hogy fél óra alatt mindent elintéztem fillérekből a vietnami vízumhoz (nyomtatás, szkennelés, igazolványkép).

Ha pár utcát arrébb sétálunk sokkal kulturáltabb és nyugodtabb minden, az egyik utcai árusnál épp egy krokodilt sütöttek (biztos nem volt a csapatba való szegény):

kroki.jpg

A Khaosan Road sarkán áll a Wat Chanasongkhram templom, persze szép de igazából semmi különleges nincs benne de azért beültem egy szertartásra kicsit relaxálni:

Igazából teljesen kimerültem az utazástól de azért lesétáltam a folyópartra és csináltam pár képet, a parkokban nagyon klassz a közösségi élet: tornázni, edzeni, tollasozni vagy simán csak vacsorázni járnak ki a helyiek. A csatornákon van egy hajójárat (7 állomással) amire napi jegyet lehet váltani, ezt még szeretném majd kipróbálni.

csatorna.jpg

És az esti forgatag a Khaosan Road-on:

A bejegyzés trackback címe:

https://zoliazsiaban.blog.hu/api/trackback/id/tr1714483132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása