Zoli Ázsiában

Zoli Ázsiában

Phuket: Másik szállás, Yanui Beach-kajakozás, Phromthep kilátó, Phuket óváros

2018. november 23. - Zolek81

yanuicover.jpg

Több hét hostelben alvás után (ez külön megérne egy postot olyan sztorik vannak) bevallom hogy szerettem volna egy saját szobát és egy kis kényelmet úgyhogy Phuketen belül átköltöztem a Sinsub Residence nevű két csillagos hotelbe. Semmi extra: egy kényelmes franciaágy, szép modern berendezés, hűtő + klíma és bekészített ásványvíz :)

Az eső gyakorlatilag elmosta a délelőttöm így ez egy fél nap beszámolója, mivel időm engedte beszélgettem kicsit a helyiekkel és mondtak pár jó helyet amit a Google nem biztos hogy feldob: több strandot és Phuket óvárosát is nagyon ajánlották.

Kezdek hozzászokni az itteni forgalomhoz (az utak egész jók, a benzin literje 290 forint) úgyhogy kicsit bátrabban mozogtam a környéken, A távolságok nem nagyok (10-20-30 km maximum) de a dugók miatt muszáj a kocsik között lavírozni és a sor elejére menni, a lámpákat úgy-ahogy betartják de a záróvonalat és a behajtani tilost inkább csak "ajánlásnak" tekintik...

A Yanui Beach Phuket legdélebbi pontján helyezkedik el, 2 km-re Rawai Beach-től és talán egy kicsit eldugottabb, csendesebb mint a többi, -szokás szerint- gyönyörű fekvéssel. Itt tényleg érdemes kajakot bérelni mert az öböl és a sziklák felfogják a hullámokat (az ár elfogadható: 100 BAHT/óra) és el lehet jutni több közeli sziklához és mini szigethez.

img_20181120_171816.jpg

Szinte rögtön a strand mellett ott a Phromthep kilátó a domb tetején, innen tényleg jól be lehet látni a környéket és megnézni merre eveztünk:

Este pont a legnagyobb csúcsforgalomban sikerült bemotoroznom Phuket városába de szuper élmény volt, az óváros tényleg hangulatos tele érdekes épületekkel (mondjuk sok rendszer nincs bennük, mindenféle stílus keveredik) és rengeteg a trendi kávézó, teázó, étterem és bár - igaz hogy hétköznap este mentem de szinte kihalt volt az egész, nem egy nagy partihely... és a vacsorám a Khao Rang dombról a kivilágított város panorámájával pazar volt:

A bejegyzés trackback címe:

https://zoliazsiaban.blog.hu/api/trackback/id/tr5114389242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása