Zoli Ázsiában

Zoli Ázsiában

Phuket: Big Buddha, Nai Harn Beach, Karon kilátó, vacsora a vízparton

2018. november 19. - Zolek81

Az elmúlt pár napban eléggé elkapott a monszun de szerencsére hosszú időre sosem ragadtam a szálláson, 1-2 órás elképesztő zuhék után szinte mindig kiderült az ég :) a megoldás mindenhova vízhatlan zsákkal (kb. 2.000 forintért beszerezhető az utcai árusoknál) és esőkabáttal motorozni.

Phuket déli részén szinte mindenhonnan látható a hegy tetején magasodó (egyébként 2004-ben épült)  45 méteres Buddha szobor, mindenképp megéri felmenni ide már csak a szuper kilátás miatt is de a szobor és a környezete is látványos. Az ég erősen felhős volt úgyhogy beteszek ide egy katalógusképet :)

borito_5.jpg

Egy elég rossz minőségű szerpentines hegyi úton lehet feljutni a szoborhoz, már sejtettem hogy tömeg lesz amikor rendőr irányította a forgalmat a pakolóban... beszélgettem egy helyi sráccal és ő mondta hogy idén korábban kezdődött a "főszezon", már Október vége óta tömeg van szinte egész Phuketen. Ami meglepett hogy a parkolás és a belépés is ingyenes, persze adományt azért elfogadnak (a kijelölt dobozokba lehet itt is beledobni).

Ahogy felsétálunk a parkolóból több kisebb szobor mellett elmegyünk és táblákon mutatják be hogy pld. Steve Jobs és Albert Einstein is buddhisták voltak. A teraszról menő panorámaképeket lehet csinálni a vízpartól és a közeli szigetekről (persze jó időben) a szobor aljában pedig az építés történetét bemutató múzeum van. A majmok itt szabadon rohangálnak és pont sikerült egy etetésre odaérnem, minden irányból rohantak az ebédük felé :)

pano_20181117_142504.jpg

Legalább 8-10 strand mellett elmotoroztam Phuketen de a Nai Harn-nál muszáj volt megállnom, egy keskeny öbölben fekszik és a "szokásos" aranyszínű homok, kristálytiszta víz mellett szemben egy kis sziget - a strand végében pedig egy vízátfolyó "medence" ami a mellette fekvő kis tóhoz vezet, és a hegyre épített hotel is látványos ahogy beleolvad a fák közé:

Hazafelé még megálltam a Karon kilátónál és a látvány tényleg lélegzetelállító:

Este a helyiek tanácsára elmotoroztam a Rawai Beachre mert itt van a legnagyobb választék halételekből és az éttermek elég egyedien működnek, rendelhetsz az étlapról de ki is sétálhatsz a piac szerű 'főutcára" , választhatsz a már félig elkészített (kagylók,polipok,rákok) vagy még az akváriumban úszó halak közül amit visszaviszel az étterembe és ők elkészítik neked :) ez aztán a látványkonyha.

A mólótól a másik irányba indulva kicsit "turistásabb", konszolidáltabb beülős helyek vannak de itt is van remek Thai konyha és közvetlenül a vízpartra teszik ki az asztalokat/padokat, itt vártam meg a sötétedést nézve a halászhajókat és a felhőket...

A bejegyzés trackback címe:

https://zoliazsiaban.blog.hu/api/trackback/id/tr714380278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása